Vzdělávání

  Úřední deska  |  
ICeMSK
Budou pokračovat aktivity školy jako ICeMSK ve spolupráci s Krajským zařízením pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informačním centrem, Nový Jičín, příspěvkovou organizací, Štefánkova 7/826, 741 11 Nový Jičín (dále jen KVIC)
 
Nabízené kurzy hledejte ZDE
 
ECDL
Nadále budeme jako akreditované testovací středisko ECDL CZ102 nabízet studentům i veřejnosti ECDL testování v naší testovací místnosti s využitím služeb vlastních kmenových testerů. Střední průmyslová škola stavební Havířov příspěvková organizace ID CZ102

 

ECDL (European Computer Driving Licence)

ECDL je mezinárodní koncept testování počítačové gramotnosti, který je používán nejen v rámci států EU, ale i mnoha dalších zemí světa. ECDL Certifikát je v rámci států Evropské unie doporučen a používán jako standard základní počítačové vzdělanosti. Tento certifikát deklaruje, že jeho držitel úspěšně absolvoval mezinárodní testy a aktivně zvládá základní praktické dovednosti pro všestrannou a efektivní práci s počítačem. Je určen pro běžné uživatele, u kterých se nepředpokládá předchozí hlubší vzdělání ani znalosti z oblasti počítačové techniky.

ECDL testování probíhá formou testů. Úroveň požadovaných počítačových znalostí a dovedností je definována v ECDL Sylabu a je rozvržena do 7-mi tématických oblastí (modulů). Po úspěšném složení testů ze všech 7-mi modulů získává uchazeč mezinárodně uznávaný ECDL Certifikát. Garanty kvality ECDL Certifikátu a celého konceptu ECDL testování jsou mezinárodní společnosti Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS) sdružující odborníky v oblasti počítačových věd, a ECDL Foundation (ECDL F) založená v Irsku v roce 1997 za účelem koordinování, podpory a rozvoje ECDL konceptu. Certifikát ECDL umožňuje: úředně doložit dosaženou úroveň schopností práce s počítačem, zefektivnit využívání výpočetní techniky a zvýšit tak svoji pracovní výkonnost, získat výhodnější pozici při výběru zaměstnání, širší možnosti uplatnění na trhu pracovních sil nejen na území ČR, ale i v zahraničí.
 
Podrobnější informace o ECDL na http://www.ecdl.cz

Informace o škole

Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace
Kollárova 1308/2
736 01  Havířov
https://www.stavha.cz
skola@stavha.cz
ISDS: pm7e83h
IČ: 62331566

Zřizovatel školy

Moravskoslezský kraj
28. října 117, 702 18 Ostrava
+420 595 622 222
posta@msk.cz
www.msk.cz
ISDS: 8x6bxsd
IČ: 70890692
Moravskoslezský kraj
Příspěvková organizace Moravskoslezského kraje

Tento web zpracovává pouze nezbytné (technické a relační) cookies, jejichž zpracování nepodléhá souhlasu.